Cabaran 7 Hari Blog "Makan Apa?" - Hari 5

by - Friday, November 17, 2017

Assalamualaikum . . .

Salam Jumaat yang penuh barakah!


          Hari ni boleh la tarik nafas lega sikit sebab kelas ada satu ja hari ni. 9am hingga 12pm ja. Pastu bertebaran lah masing2, yg nak pegi solat Jumaat, ada yg nak balik rumah, ada yg nak siapkan assignment pastu nak hantar petang ni jugak (aku salah sorang. heheh), ada yg janji dengan kwn2 nak buat discussion dan bermacam2 lagi aktiviti manusia dekat sini. 

          Lepas kelas, macam biasa kami aku dgn kwn2 pegi kafe cepat2 sebab nanti kena berebut dengan manusia2 lain kat sini. Kafe penuh. Sebab waktu kemuncak.







Kali ni aku ambik lauk ayam dengan sayur. Akhirnya lauk ayam. hahaha... Minum air kosong ja lepas makan. 








          Sebenarnya kalau aku beli nasi bungkus, selalu ambik portion lebih sebab nak bahagi 2 (Tips : Separuh nasi dan lauk cedok dan makan dalam pinggan asing). Satu bahagian untuk lunch, sebahagian lagi makan petang2 sebelum maghrib gitu. Dinner. Nampak sangat malas turun. Lagipun kalau buat macam ni lebih jimat. heheh... aku jenis tak memilih sangat lauk sejuk ka apa, yg penting masih elok untuk dijamah. (student buat cara student. jangan nak mewah sangat okay!)

Alhamdulillah untuk rezeki hari ni.



p/s :  Petang lepas asar, nak pegi record interview dengan org2 sekitar bukit ekspo untuk assignment kami. 





Sekian, laporan hari ni. Ilal liqa'!








You May Also Like

1 comments

Popular Posts