Blouse Yang Versatile & Mudah Untuk Digayakan!

by - Wednesday, July 19, 2017

Zaman sekarang ni kalau buat apa-apa pun semua nak cepat kan? Nak pergi mana-mana pun kalau boleh nak bersiap cepat terutama sekali kaum hawa. Sebab kaum hawa ni lebih teliti sebab tu la agak lambat sikit kalau nak bersiap. Tak gitu? Hehehe...dan kalau boleh bila kita nak bersiap cepat, buka ja almari pakaian, ambil baju yang berkenan dan terus pakai.


Tak ada la lambat ke tempat kerja atau ke kelas. Hihihi..saya pun ada pengalaman lambat ke kelas jugak!

Sebab tu la kalau kita tengok trend sekarang wanita lebih selesa menggayakan blouse yang lebih ringkas dan versatile tak kiralah dalam majlis formal mahupun untuk gaya yang lebih kasual. Ada banyak pilihan blouse yang comei-comei belaka untuk korang pilih dekat ZALORA ni.


Saya pun pernah shopping blaus muslimah dekat ZALORA. Best sebab dapat banyak diskaun masa tu. Jimat banyak!!!


Contoh koleksi yg di bawah ni sesuai digayakan untuk ke tempat kerja. Blouse lebih simple dan paling mudah untuk digayakan. Juga sesuai dipadankan dengan seluar atau palazo. Tapi kalau nak dipadankan dengan palazo, blouse yg sesuai adalah blouse yg kurang labuh. Rasanya kalau digayakan untuk pergi bersantai pun boleh jugak. Nampak tak blouse moden sekarang lebih versatile tau!


  

                                  

Sweet je design blouse ni kan?? Dua gaya dalam satu blouse. Formal dan kasual.



Untuk wanita muslimah yg inginkan blouse yg lebih labuh, haaaa..korang memang tak salah tempat. Dekat ZALORA macam-macam pilihan dan style yang korang boleh pilih. 


Masa saya tengah pilih-pilih blouse nak nak shopping dekat Zalora ni dulu pun rambang mata. Lama dok tenung skrin laptop sebab tak tau nak pilih yang mana. Lebih-lebih lagi kalau banyak dapat diskaun...rasa mcm nak grab banyak2 terus! hihihii





Stylo kan blouse muslimah ni?  




Blouse mcm ni pun sesuai dipadankan dengan skirt labuh







Blouse yg plain dan simple mcm ni sesuai dipadankan dengan tudung dan shawl bercorak.



Ini sebahagian ja yg saya tunjuk koleksi yg ada dekat ZALORA.


Ada baaaaanyaaaaakk lagi pilihan yang ada!! Jom usha blouse lawa-lawa dan comel-comel dekat.....

ZALORA 


Dah usha tu apa lagi, beli lah terus!! heheh :)










You May Also Like

1 comments

  1. tapi untuk kite yang comel ni.. susah je nak cari size T.T

    ReplyDelete

Popular Posts